2021-06-03 08:21:19• hírek • Szatmár.ro

Megvan, hol épül meg az új bölcsőde

Fotók: Kereskényi Gábor Facebook-oldala
Fotók: Kereskényi Gábor Facebook-oldala

„A Fejlesztési, Közigazgatási és Közmunkálatokért Felelős Minisztérium projektjének köszönhetően egy új, korszerű bölcsőde épül Szatmárnémetiben. Amint arról Cseke Attila miniszter úrral megegyeztünk, a Poligunului (Lőtér) utcai 3 emeletes létesítményben 6 csoport kap majd helyet, ami által tovább javul majd a szatmárnémeti iskola előtti oktatás színvonala” – osztotta meg a hírt közösségi oldalán Kereskényi Gábor, Szatmárnémeti polgármestere.

A kormány 370 millió eurót különített el az országos helyreállítási tervre szánt összegből bölcsődék építésére – jelentette be egy márciusi sajtótájékoztatóján Cseke Attila fejlesztési, közigazgatási és közmunkálatokért felelős miniszter. A szaktárcavezető akkor elmondta: három, különböző méretű építmény típust tervez a fejlesztési minisztérium, ezek épülhetnek fel minden olyan településen, az önkormányzat kérésére, ahol a szükségességük indokolt. A kisebb, 40-50 gyermek befogadására alkalmas 1.000 négyzetméteres épület körül legalább 500 négyzetméternyi szabadtéri játszótér lesz. A nagyobb, 100-110 gyermek számára épülő bölcsőde 1800 négyzetméteres lesz, a ma bemutatott látványterv pedig a közepes méretű, 60-70 gyermek befogadásra alkalmas bölcsődék kicsinyített mása.
 


Az épületekben játszó- és hálószobák, konyha és mosókonyha, nagyterem, orvosi rendelő és irodák is lesznek, az épületek energiahatékonyak, jól szigetelő nyílászárókkal, falakkal, padlóval, amelyekben megújuló energiából, a tetőtérre szerelhető napelemekből vagy hőpumpákból származó energiát használnak az épület hűtésére és fűtésére.


Cseke Attila hétfőn Szatmár megyébe látogatott, s az ennek apropóján tartott sajtótájékoztatón azt is elárulta, hogy a fejlesztési minisztérium még idén nyáron jóváhagyja a bölcsődeépítési program első beruházásait, s ígérete szerint a szatmárnémeti bölcsőde is ezek között lesz.





 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: